Beeld Zicht op Berghem

Zomer 2023, het is zover, na zo’n 5 jaar voorbereiding, wordt ons beeld geplaatst in Berghem.
Het beeld is ontworpen door Beeldend Berghem lid Piet Huibers uit Berghem, een veelzijdig amateurkunstenaar op gebied van tekenen, beeldende kunst, muziek en nog veel meer.
Productie van het beeld bij Baaijens Metaal in Oss door meesterlasser Piet van Bethlehem

In 2018 heeft Beeldend Berghem in het kader van haar 10-jarig bestaan het initiatief genomen om openbare kunst aan te bieden aan Berghem. Het idee was een klein beeldje in het centrum van het dorp, gemaakt in eigen beheer. In samenspraak met Dorpsraad Berghem is uiteindelijk gekozen voor een beeld in het park de Spaanderstraatsche Akkers, ruim 8 meter hoog, gemaakt van Cortenstaal. Op de subpagina meer informatie over het beeld.

Zicht op Berghem is een landmark, duidelijk zichtbaar voor automobilisten als zij rijden op de N329 en Singel 40-45 en voetgangers en fietsers die het park bezoeken of aankomen door de tunnel van Oss naar Berghem

Het beeld biedt u twee maal Zicht op Berghem:
– De omtrekken van het beeld zijn een gestileerde weergave van de oude dorpsgrenzen;
–  Kijkt u door het beeld heen, ziet u in de verte Berghem liggen met wijk het Reut en de kerktoren.
Het beeld is geplaatst in het park Spaanderstraatsche Akkers, goed zichtbaar voor autorijders op de N329 en Singel 40-45 en voor wandelaars en fietsers die vanuit Oss in Berghem aankomen of het park bezoeken.

Op 27 augustus 2023 is Zicht op Berghem onthuld. Hieronder een aantal foto’s voor een impressie van de activiteiten rondom de onthulling door Osse Wethouder Dolf Warris en Voorzitter Dorpsraad Berghem, Harmen Snoeijs.

Naast de vrolijke onthulling, was er een expositie van Beeldend Berghem kunstenaars met het thema Zicht te bekijken.

Oud stadsdichter van Oss, Han Jansen, heeft een gedicht gemaakt voor deze gelegenheid.

Beeld met strik
5
11
14
16
22
25
27
28
30
33
35
39
46
PlayPause
previous arrow
next arrow